Pages

Wednesday, January 5, 2011

Intrebarea 2

Crezi in lucrurile ce nu le vezi?

24 comments:

  1. cateodata da cateodata nu
    de exemplu as putea spune ca in Dumnezeu cred..desi nu il vad.
    la fel si cu ideea cu increderea daca prietenul meu imi spune. ''mam dus acolo acolo acolo si am sta cu aia si aia'' chiar daca nu vad lucrurile astea pot sa le cred. dar fara sa le vad.
    in fond. ce ar strica sa crezi in lucruri imaginare :-??

    ReplyDelete
  2. Da eu cred ! de ce? - simplu .. inteligenta o vezi ? nu ,dar crezi ca exista oameni inteligenti . iubirea o poti prinde in maini ? nu dar stii ca undeva o vei gasi . rautatea o vezi ? nu dar stii cand cineva iti vrea raul . suferinta o vezi ? nu insa stii ca atunci cand te lovesti te doare. durerea sufleteasca o vezi ? nu insa atunci cand pierzi pe cineva ,te doare si nu o poti vedea ,nici atinge.. doar simti . prefacatoria o vezi ? minciuna ? adevarul ? dar stii ca toate exista !

    ReplyDelete
  3. cred in iubire... e lafel ca si vantul... nu o vezi, dar o simti.
    defapt nu numai in iubire, ci in orice fel de sentiment...
    iar lacrimiile sunt singurul testament al unor indragostiti, tineam sa scriu acest lucru pentru ca de curand am descoperit si eu aceasta idee si mi s-a parut prea tare :D

    ReplyDelete
  4. Eu unu sunt sceptic si da nu cred ceea ce nu vad, si acum ar trebui sa vina unu sa imi zica in felul urmator: Da nici aerul nu il vezi si totusi il respiri! Si eu o sa raspund: Da boule nu il vad da nu cred il el doar il respir stii? RESPIR nu CRED in el. Si da nu cred in lucrurile ce nu le vad pentru ca daca nu vezi nu crezi... De aici si ideea cu optimismul... Adica da sunt optimist dar de ce sa fiu? Cand stiu ca lucrul ala nu exista :P Ideea e urmatoarea: Mai intai pe pielea mea si dupa cred...

    ReplyDelete
  5. "Eu unu sunt sceptic si da nu cred ceea ce nu vad, si acum ar trebui sa vina unu sa imi zica in felul urmator: Da nici aerul nu il vezi si totusi il respiri! Si eu o sa raspund: Da boule nu il vad da nu cred il el doar il respir stii? RESPIR nu CRED in el. Si da nu cred in lucrurile ce nu le vad pentru ca daca nu vezi nu crezi... De aici si ideea cu optimismul... Adica da sunt optimist dar de ce sa fiu? Cand stiu ca lucrul ala nu exista :P Ideea e urmatoarea: Mai intai pe pielea mea si dupa cred... "

    daca nu crezi in aer ,de ce il respiri ?? cum de ai incredere sa inspiri si sa expiri ? daca nu il vezi ?

    ReplyDelete
  6. "Eu unu sunt sceptic si da nu cred ceea ce nu vad, si acum ar trebui sa vina unu sa imi zica in felul urmator: Da nici aerul nu il vezi si totusi il respiri! Si eu o sa raspund: Da boule nu il vad da nu cred il el doar il respir stii? RESPIR nu CRED in el. Si da nu cred in lucrurile ce nu le vad pentru ca daca nu vezi nu crezi... De aici si ideea cu optimismul... Adica da sunt optimist dar de ce sa fiu? Cand stiu ca lucrul ala nu exista :P Ideea e urmatoarea: Mai intai pe pielea mea si dupa cred... "

    "daca nu crezi in aer ,de ce il respiri ?? cum de ai incredere sa inspiri si sa expiri ? daca nu il vezi ?"

    Deci ideea e ca aerul e o parte o chimiei si nici decum o credinta deci nu cred in el doar il respir :P

    ReplyDelete
  7. depinde in ce lucruri... macar daca nu le vezi sa le poti simti,auzi etc:>

    ReplyDelete
  8. "Eu unu sunt sceptic si da nu cred ceea ce nu vad, si acum ar trebui sa vina unu sa imi zica in felul urmator: Da nici aerul nu il vezi si totusi il respiri! Si eu o sa raspund: Da boule nu il vad da nu cred il el doar il respir stii? RESPIR nu CRED in el. Si da nu cred in lucrurile ce nu le vad pentru ca daca nu vezi nu crezi... De aici si ideea cu optimismul... Adica da sunt optimist dar de ce sa fiu? Cand stiu ca lucrul ala nu exista :P Ideea e urmatoarea: Mai intai pe pielea mea si dupa cred... "

    "daca nu crezi in aer ,de ce il respiri ?? cum de ai incredere sa inspiri si sa expiri ? daca nu il vezi ?"

    Deci ideea e ca aerul e o parte o chimiei si nici decum o credinta deci nu cred in el doar il respir :P "



    da mai ,da tot nu`l vezi !!

    ReplyDelete
  9. "depinde in ce lucruri... macar daca nu le vezi sa le poti simti,auzi etc:>"

    Da adevarat sa simiti si sa auzi da dar daca nu vezi? ce faci? adica crezi in ceea ce nu vezi? zici ca acel ceva te poate ajuta fizic?

    ReplyDelete
  10. "Eu unu sunt sceptic si da nu cred ceea ce nu vad, si acum ar trebui sa vina unu sa imi zica in felul urmator: Da nici aerul nu il vezi si totusi il respiri! Si eu o sa raspund: Da boule nu il vad da nu cred il el doar il respir stii? RESPIR nu CRED in el. Si da nu cred in lucrurile ce nu le vad pentru ca daca nu vezi nu crezi... De aici si ideea cu optimismul... Adica da sunt optimist dar de ce sa fiu? Cand stiu ca lucrul ala nu exista :P Ideea e urmatoarea: Mai intai pe pielea mea si dupa cred... "

    "daca nu crezi in aer ,de ce il respiri ?? cum de ai incredere sa inspiri si sa expiri ? daca nu il vezi ?"

    Deci ideea e ca aerul e o parte o chimiei si nici decum o credinta deci nu cred in el doar il respir :P "



    "da mai ,da tot nu`l vezi !!"

    Adevarat nu il vad nu cred in el doar il respir :D precum si iubirea nu o vad dar o traiesc zic de lucruri mai importate ce pot fi transformate in chestii fizice adica anatomie completa :D

    ReplyDelete
  11. "depinde in ce lucruri... macar daca nu le vezi sa le poti simti,auzi etc:>"

    Da adevarat sa simiti si sa auzi da dar daca nu vezi? ce faci? adica crezi in ceea ce nu vezi? zici ca acel ceva te poate ajuta fizic?"


    eu cred . fiindca sunt de parere ca nimic nu e imposibil . ai vazut vreodata un elefant mov cu picatele verzi ? nu ! insa exista in imaginatia ta!

    ReplyDelete
  12. "depinde in ce lucruri... macar daca nu le vezi sa le poti simti,auzi etc:>"

    Da adevarat sa simiti si sa auzi da dar daca nu vezi? ce faci? adica crezi in ceea ce nu vezi? zici ca acel ceva te poate ajuta fizic?"


    "eu cred . fiindca sunt de parere ca nimic nu e imposibil . ai vazut vreodata un elefant mov cu picatele verzi ? nu ! insa exista in imaginatia ta!"

    Vreau sa-l vad :P Real ma refer :P Si dupa am sa cred in Elefantul moc cu picatele verzi:X

    ReplyDelete
  13. "Vreau sa-l vad :P Real ma refer :P Si dupa am sa cred in Elefantul moc cu picatele verzi:X"

    ce nu intelegi tu este ca si imaginatia,pt fiecare,poate fi "reala" .. tu ,cand ai vazut scris elefant mov cu picatele verzi, tu ai avut deja o imagine in minte. asadar inseamna ca exista undeva,pe acest pamant .insa nu in forma materiala..

    ReplyDelete
  14. "Vreau sa-l vad :P Real ma refer :P Si dupa am sa cred in Elefantul moc cu picatele verzi:X"

    "ce nu intelegi tu este ca si imaginatia,pt fiecare,poate fi "reala" .. tu ,cand ai vazut scris elefant mov cu picatele verzi, tu ai avut deja o imagine in minte. asadar inseamna ca exista undeva,pe acest pamant .insa nu in forma materiala.."

    Dar eu vreau in forma lui materiala sa il vad in fatza ochilor mei si dupa cred in el ca exista :D dar scuze ca o spun... NU EXISTA :)))

    ReplyDelete
  15. "Dar eu vreau in forma lui materiala sa il vad in fatza ochilor mei si dupa cred in el ca exista :D dar scuze ca o spun... NU EXISTA :))) "

    geez ! :)) bine bine nu mai crede.desi eu ma ditrez cu el :)) prietenasu meu imaginar>:P cum sa nu crezi in el ? vai vai vai !se supara si ne bate cu trompa lui rosie in dungi maro!:-t

    ReplyDelete
  16. "Dar eu vreau in forma lui materiala sa il vad in fatza ochilor mei si dupa cred in el ca exista :D dar scuze ca o spun... NU EXISTA :))) "

    "geez ! :)) bine bine nu mai crede.desi eu ma ditrez cu el :)) prietenasu meu imaginar>:P cum sa nu crezi in el ? vai vai vai !se supara si ne bate cu trompa lui rosie in dungi maro!:-t"

    Anonim deja derivam de la subiect eu zic sa lasam si restu sa mai raspunda :))

    ReplyDelete
  17. Poti sa crezi in diverse lucruri invizibile cum ar fi D-zeu sau aerul tu sti ca exista pt ca il inspiri dar variaza lucrurile

    ReplyDelete
  18. "Poti sa crezi in diverse lucruri invizibile cum ar fi D-zeu sau aerul tu sti ca exista pt ca il inspiri dar variaza lucrurile"

    Fi mai explicit :P

    ReplyDelete
  19. Bai... Oarecum cred. Adica... sunt tot felul de energii ce nu pot fi percepute de catre om in mod direct, insa exista. Ar fi o teorie mult prea... cum sa zic... mult prea naiva daca as afirma ca doar ceea ce vad si pot simtii exista. Nu, exista lucruri pe care nu le putem percepe cu simturile cognitive, insa ele exista. Si poate... tocmai din pricina asta nu le putem vedea, fiindca nu suntem " open mind" si... negam orice existenta a lor. :) E doar o idee :))
    Cat despre Dumnezeu... Hmm... cred ca exista ceva, insa nu in formula in care ni-l imaginam noi toti. Si oricum... a aparut din nevoia oamenilor de a crede in ceva mai presus decat fiinta umana simpla.
    Si cat despre imaginatie... Daca eu acum imi imaginez un cal verde cu aripi roz ce scoate flacari aurii pe nas, asta inseamna ca el exista? :)) Nu... el va ramane in planul imaginar, insa noi aici vorbim despre cel real. :D

    ReplyDelete
  20. Exact ce voiam sa zic Anonimaaa :D

    ReplyDelete
  21. " Da "

    a grait Filozoful Anonim

    ReplyDelete
  22. pt inceput sunt ateu:))si 2 da,cred in metafizica am doar doua motive Paulo Coehlo si Dan Puric spre deosebire de ei eu ma detasez putand spune despre mine ca am cate din insusirile homo faberului ,adica sunt putin mai realist Reprezint un amalgan inte ratiune si credinta...confuzia e foarte mare ,recunosc chiar si pentru mine.

    ReplyDelete
  23. da ... ar trb sa credem ... pe DUMNEZEU nu=L veedm dar e cu noi asa ... k mi se pare normal sa mai credem si in lucruri pe care nu le vedem ... si dak mai si patim unule lucruri ciudate ... credem ;)

    ReplyDelete
  24. Si eu sunt la fel . dar unele lucruri prea absurde nu am cum sa le cred desii poate sunt adevarate si subconstientul meu zice ca exista acele lucruri. deci da. oricum acum depinde si de persoana ta . :-?? .

    ReplyDelete